Gåtur i Nörrebro/Österbro: hållpunkt 1–3

Bild-332

Här är länken till förra helgens stadsvandring omgjord till virtuell stadsvandring på Google Maps.

Gåturen är 1,5 mil lång och innehåller 20 hållpunkter med nya byggnader och urbana aktivitetsytor. Turen  tog ca sex timmar med 40 minuters fikapaus i Österbro. Till min hjälp vid planeringen hade jag fantastiska Copenhagen X. Gåturen genomfördes 4 maj 2013 i strålande sol med sommartemperatur. Arbetet med att lägga ut den sista etappen pågår. Personligen hade jag störst behållning av de första två etapperna. Nedan hittar ni gåturen dokumenterad i bild. Numren hänvisar till hållpunkterna på Google Maps och årtalen anger det år när byggnaden eller anläggningen färdigställdes .

1. Torvehallarna 2011
Turen utgick från Torvehallarna  på Israels plads. Moderna uppglasade saluhallar med alla möjliga läckerheter, både take-away och mat på stället. På den sydliga delen av Israels plads ska den tidigare markparkeringen ge plats för en stor urban uppehållsyta. 

2. Guldberg Byplads 2011
Nord Architects Copenhagen. Områdesförnyelse, 3-i-ett: stadsdelstorg, offentlig lekplats och skolgård.

Mina intryck: Äntligen en inbjudande skolgård, synlig från gatan och integrerad i staden, en trygg och trivsam plats både under och efter skoltid.

Bild-335
Utsikt från den nybyggda takterrassen med trappa och rutschkana för snabbare nedfärd
Bild-336
Bild-337
Det är första gången jag har sett gungor uppförda i direkt anslutning till trottoaren. Stiliga rostbruna fasader med rosttrögt stål eller cortenstål som det populärt kallas (cortenstål är egentligen ett varumärke)

3. Nörrebroparken
Här blev de inga foton eftersom större delen var inhägnad av byggplank. Ombyggnad pågår pga Metrons nya ringlinje. 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: