FastighetsQuinnorna och Fastella på eftermiddagsbesök i Villa Trift 3.0 onsdagen 11 oktober 2017. Vanligtvis är visningarna under den ljusare delen av året, dvs mellan vårdagjämning och höstdagjämning. Fastighetskvinnorna fick därför uppleva en mörkare dag än vanligt med en jämnmulen himmel. Samma himmel som krävs om man vill göra en beräkning av dagsljusfaktorn. Dagsljusfaktorn ger ett mått på hur ljusa rummen är och beskriver förhållandet mellan ljusstyrkan inomhus och utomhus, mätt i en punkt 80 cm över golvet respektive marken på en öppen yta med mycket himmel.


60 blivande lantmätare som läser kursen Hållbart byggande på LTH på morgonbesök i Villa Trift 3.0 fredag 5 maj 2017. Resten av dagens studieresa är i Malmö där de bl a besöker Bo01 i Vasta Hamnen och SYSAV (två självklara ställen om man studerar hållbar stadsutveckling) .


Ca 50 arkitektstudenter i två grupper på studiebesök i Villa Trift 3.0 tisdag 21 mars 2017. De läser andra året på arkitektskolan i Lund och är på besök i kursen Arkitekturteknik 4 Energi och Installationsteknik. En bra dag för att studera ett solorienterat hus – dagen efter vårdagjämningen med sol större delen av besöket.

bild_909 bild_908
Ca 60 arkitektstudenter i två grupper på studiebesök i Villa Trift 3.0 tisdag 17 maj 2016. De läser kursen Arkitekturteknik 4 Energi och Installationsteknik på arkitektskolan i Lund.

bild-760
Seniorgruppen är på studiebesök samma förmiddag som lantmätarstudnterna, måndag 11 maj 2015. Vid kl 10.30 är cirkulationspumpen till solfångaren igång så att de får se energisystemet i drift.

bild-761
42 blivande lantmätare som läser kursen Hållbart byggande på LTH är på morgonbesök i Villa Trift 3.0 måndag 11 maj 2015. Körsbärsträden på Skördevägen är i full blom. Och sommarvärmen kom på eftermiddagen. Man ser skymten av de nymonterade odlingslådorna från Hasselfors till höger bakom planket.

bild-699

bild-670
40 arkitektstudenter i två grupper på studiebesök i Villa Trift 3.0 tisdag 17 mars 2015. De läser kursen Arkitekturteknik 4 Energi och Installationsteknik på arkitektskolan i Lund. Skoj för mig att få kombinera föredrag med studiebesök i år igen.

bild-555
Ca 50 blivande lantmätare på morgonbesök i Villa Trift 3.0 torsdag 8 maj 2014. Studenterna läser kursen Hållbart byggande på LTH. I bakgrunden syns körsbärsträden på Skördevägen som redan tappar blommorna. Alla träd har blommat ovanligt tidigt i år tack vare värmen i april och maj.

bild-535

bild-533
Framtidens arkitekter med intresse för integrerad design? Jag hoppas det. Detta är tredje året som jag håller föredrag för blivande arkitekter på arkitektskolan i Lund i kursen Arkitekturteknik 4 Energi och Installationsteknik. Det märks att att intresset för miljöaspekter i byggandet har ökat bland arkitektstudenterna. I år ingick ett studiebesök i paketet och årskurs 2 kom i två grupper tisdag 25 mars 2014.

Bild-334
Blivande lantmätare på morgonbesök i Villa Trift 3.0 måndag 5 maj 2013. Studenterna läser kursen Hållbart byggande på LTH.

Bild-282
Ett långväga besök från olika universitet i Kirgizistan, Kazakstan, Tadzjikistan och Ryssland. I morse, onsdag 12 december 2012, är det ovanligt kallt med -8 grader i luften och strålande sol. Som tur var slapp vi gårdagens ihållande snöfall. Besökarna deltar i ett utbytesprogram med LTH om energieffektivt byggande.


Kursdeltagarna i Solar Heating Technology på Lunds tekniska högskola har precis anlänt från Sege Park i Malmö och avslutar sin studieresa på Skördevägen 20, 13 september 2012. Här får de se exempel på ett småskaligt solvärmessystem som komplement till dagens stora solenergianläggningar på Karlsrobadet i Eslöv, flerbostadshuset brf Mandarinen i Löddeköpinge och Sege Park.


Blivande lantmätare på besök i Villa Trift 3.0 fredag 4 maj 2012. Studenterna läser kursen Hållbart byggande på LTH.


21 energirådgivare från Skåne och Halland tillsammans med energiexperter från Energikontoret Skåne på studiebesök i Villa Trift 3.0 onsdag 7 december 2011.


Studiebesök i Villa Trift 3.0 fredag 18 november 2011. Svenska Stenhusföreningen fick en kort genomgång av husprojektet och klassningssystemet Miljöbyggnad samt en visning av bostaden på 132 m2.


Olle och Birgitta från Boverket på höstbesök med långväga gäster från Sydostasien, oktober 2011. Dewi, Disaintina, Theresia, Astri från byggnadsmyndigheten i Jakarta är intresserade av miljöklassningssystem.


H+H och Haaks Stenhus kom med gäster från Storbritannien, 27 september 2011.
Mark och Cliff (H+H UK), Garry Mcdonald (Miller Homes), Michael Black (Bovis Homes), Per och Lars (Haaks Stenhus), Håkan och Anders (H+H Sverige).


Kursdeltagarna i Solar Heating Technology på Lunds tekniska högskola avslutar dagens studieresa på Skördevägen i Lund, 8 september 2011. Syftet med besöket är att se exempel på en småskalig solvärmeanläggning.Hållbar Utveckling Skåne, 31 maj 2011.


Jörgen från Xella demonstrerar nya energiblocket i massiv lättbetong för studenter i kursen Bärkraftigt byggande och boende i Dalarna, 7 maj 2011. Kursen arrangerar varje år en studieresa. Det här året gick resan söderut till bl a Skåne.


Kursdeltagarna i Solar Heating Technology på Lunds tekniska högskola har precis anlänt från Västra hamnen i Malmö och avslutar sin studieresa på Skördevägen 20, 10 september 2010. Syftet med besöket är att se exempel på ett småskaligt solvärmessystem.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: