Barcelona – Open House City (4)

Fortsättning på tidigare inlägg.

bild-633

bild-634
Utsikten mot hamnen från borgen på berget Montjuïc i lätt soldis

Borgen, Castell de Montjuïc, har gratis entré på söndageftermiddagar. Berget ligger 173 m över havet och ger en bra överblick över staden Barcelona. Men det finns fler sätt att se Barcelona lite grann från ovan. Vår vistelse sammanföll med ett Open House-evenemang som genomförs varje år i flera städer i världen. Syftet är att öka medvetenheten om betydelsen av god byggnadsdesign. I år kunde besökare gå på gratis rundvandringar i flera byggnader under helgen 25–26 oktober (tyvärr var bara ett fåtal visningar på engelska). Jag såg t ex långa köer ringla sig utanför Edifici Colón (28 våningar, 110 m högt och färdigställt 1970). Det som lockade besökarna var förmodligen utsikten från högsta våningen. För egen del missade jag alla arrangemangen eftersom familjen hade andra planer. Så håll utkik efter Open House-helger när ni besöker Open House Cities om ni vill passa på att bekanta er med byggnader som allmänheten normalt inte har tillträde till.

Genom åren har jag skrivit flera inlägg om favoritstaden Barcleona. Länkarna finns här:

Diagonaler, soliga kvartershörn och kantfria övergångsställen

Transparenta solskydd av ETFE och kväve i MediaTIC

Älskade Barcelona

Barcelona och biofili

Barcelona, biofili och Gaudí

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: