Gåtur med gammalt och nytt i Nörrebro och Österbro

Bild-331

Helgens 1½-milavandring i Nörrebro och Österbros kvarter var en fullpoängare. Gåturen startade vid Torvehallarna på Israels plads mitt på dagen i strålande sol och sommarvärme. Arktiekturvandringen planerades med hjälp av Copenhagen X som regelbundet uppdaterar sin webbplats med pågående planer och genomförda byggprojekt i Köpenhamnsområdet. Turen pågick i drygt sex timmar med ca 20 hållpunkter, bland annat Superkilen och FN-huset. Den stora behållningen var de nyanlagda urbana aktivitetsytorna. I kommande inlägg publicerar jag turens sträckning och hållpunkter med foton, kartor och korta kommentarer.

För den som tar in på hotell i Nörrebro rekommenderas en morgonrunda runt Sjöarna (6 350 m).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: