Lokal matproduktion på Rosengårdsfältet


Nästa utflykts- och inspirationstips med odlingstema är det produktiva Rosengårdsfältet i västra delen av Rosengård i Malmö. Här finns 145 odlingslotter. Varje lott är ca 100 m2. Har man barn med sig som snabbt tröttnar på odlingsturism kan Vattenlekplatsen som ligger i närheten var en svalkande utväg i sommarvärmen.


Idén till besöket fick jag när jag läste om Kryddor från Rosengård. Jag hade gärna deltagit i deras arrangerade kryddvandringar under sommaren men när jag ändå var i Rosengård passade jag på att ta en egen tur bland de prunkande odlingarna. Jag gissar att Rosengårdsfältet är platsen för kryddvandringarna. Deras hemsida avslöjar nämligen inget om var odlingarna finns.


Det är slående hur odlingslotterna är helt inriktade på nyttoväxter och ”volymodling”. Med det menar jag att rosengårdsborna odlar ordentliga stycken med en gröda istället för en enstaka odlingsrad. Här väljer man nyttoväxter framför ögonfröjd. Men det välskötta lapptäcket av kryddor, bönor, kål och lök i olika nyanser av grönt är minst lika vackert.


Grön ögonfägring

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: