En givande gåtur med kunnig guide

Fortsättning på föregående inlägg.

Det finns mycket att säga om förra lördagens gåtur i Malmö: kunnig guidning av Tyke Tykesson (arkitekt på stadsbyggnadskontoret i Malmö stad) med bra backup från gruppens arkitekter och spännande byggnadsprojekt som man skulle vilja se inifrån mm. Men jag nöjer mig med ett bildinlägg med några exempel och avstår från att kommentera så mycket. Vi kom tyvärr inte längre än till Akuten och Infektionskliniken pga av tidsbrist. Turen finns utlagd på Google Maps med kommentarer till några av byggnaderna. Nästa gång skulle jag vilja sätta ihop en gåtur i Malmös östra stadsdelar och studera bostadsförnyelse och stadsomvandlingsprojekt där Rosengårdsfältets odlingar är en självklar hållpunkt.

Bild-454
Region Skånehuset vid Dockplatsen. Cylindern av tegel är ett ventilationsschakt. Ljust och kompakt med hälften så mycket lokalyta per anställd som normalt. Region Skåne är bra på att skära ner. Byggnaden förbrukar 25 % mindre energi än maximalt tillåten energianvändning. Arkitekt: Kari Nissen Brodtkorb. Byggherre och fastighetsägare: Wihlborgs

Bild-455
Parkeringshus ritat av Krook & Tjäder

Bild-451
Överraskande inslag vid Södra Neptunigatan öster om Gäddan

Bild-452
Akuten och Infektionskliniken på SUS (Skånes universitetssjukhus). Form- och färgstark byggnad som fungerar bra i stadsbilden. De utvändiga loftgångarna används av besökare till patienterna i rummen innanför. Arkitekt: C F Möller

Bild-453

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: