Visningsytor i Trädgårdslabbet


I förra inlägget glömde jag nämna Trädgårdslaboratoriet i Alnarpsparken som också är värt ett besök. Med en guide blir besöket riktigt lärorikt. Här genomförs växt- och odlingsförsök i samarbete med näringslivet. För ett par år sedan var vi en grupp som guidades runt bland olika experiment och visningsytor. Det var då jag jag fick tips om bästa druvan för vin odling anpassade för skånska förhållanden. Sorten heter Solaris och i jämförelse med andra testade sorter är Solaris tidig, söt och härdig. Vad mer kan man önska? Så nu växer det två vinrankor av Solaris på uteplatsen utanför Villa Trift 3.0. Om några år hoppas vi att vinrankorna har klätt in pergolan och skyddar mot sommarsolen (och ger en stor skörd av söta vindruvor).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: