Dags att väcka pelargonerna


Mårbacka som väckts ur sin korta vintervila efter två månader i svalt och mörkt skafferi

Idag tar jag paus från rapporteringen av mätresultaten och ägnar istället några rader åt det gröna inslaget i ett miljöanpassat boende. Alla fröpåsar från internetbutiken har kommit och före helgen var det fröbytarkväll på Skördevägen 20. I veckan verkar det som om risken för nattfrost är över. Först då vågar jag ställa ut pelargonerna i växthuset. I ca två månader har de vilat i det uteluftsventilerade och svala skafferiet. Egentligen ska plantorna ha ljust och svalt. Betydligt svalare än 15 grader som i vårt skafferi. I år blev vintervilan väldigt kort. 16 januari flyttades plantorna från växthuset in i skafferiet och 6 mars fick de se dagsljuset igen. Om ett par dagar ska de planteras om i ny näringsrik pelargonjord. Får se om årets pelargoner överlever och om blomningen blir lika rik och långvarig som förra året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: