Studiebesök från Sydostasien

Söndagen 30 oktober bjöd på milt väder och färgstark höstprakt på Skördevägen i Lund. Men för ovanlighetens skull syntes inte solen till som den brukar när det är studiebesök i Villa Trift 3.0. Det var spännande att få ta emot fyra nyanlända tjänstemän från byggdepartementet i Jakarta (Dewi, Disaintina, Teresia och Astri) och Olle och Birgitta från Boverket. Sverige och Indonesien har ett samverkansavtal om utbyte på bl a miljöområdet. I Jakarta är man intresserad av att gå vidare med miljöklassning av bostäder och stadsdelar. Hittills har endast kommersiella byggnader miljöklassats.


Intressant utmaning att miljöklassa bostäder i världens fjärde folkrikaste land där 52 % av befolkningen lever under 2 dollar om dagen. När vi sitter i soffan och pratar efter avslutad visning och genomgång av systemet Miljöbyggnad framgår det att större delen av befolkningen i Jakarta vill bo i enfamiljshus. Andra boendeformer som flerbostadshus är inte särskilt efterfrågat i hemstaden. Gruppen har en fullspäckad vecka framför sig innan den återvänder till Jakarta på andra sidan jordklotet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: