Trivsamma ”Troja”

Fortsättning på tidigare inlägg.

Ett kort bildinlägg från första dagen i Troy i Upstate New Yok med en historisk stadskärna, oväntat många kafëer och restauranger för en stad med bara ca 50 00 invånare.


Här finns riktiga trottoarer (även om de är av platsgjuten betong och flera av storformatsplattorna ligger ojämnt så att man inte kan gå fort), rikligt med träd längs gatorna, inga tomma butikslokaler, gott om bilar förstås men utanför hotellet passerar lokalbussar. Konstigt nog verkar bussarna inte gå till den närmaste stationen som ligger en bit söder om Troy. Att förenkla byten mellan färdmedel verkar inte ingå i stadens resestrategi.


Stadskärnan är fint sammanhållen av byggnader i måttlig skala och historicerande blandstilar. Som lundabo är det lätt att känna sig hemma med tanke på stadens storlek och skala. De största skillnaderna är att de äldsta byggnaderna är från 1800-talet, den regelbundna rutnätsplanen är från slutet av 1700-talet och cyklisterna lyser med sin frånvaro. Och läget vid vattnet förstås…


Här finns stora outnyttjade möjligheter med fantastiska gamla lagerbyggnader. Man längtar efter att gå längs Hudson River men Riverfront Park sträcker sig bara halvvägs till nästa bro. Efter parken är det upplag och parkeringsplatser och inhängnad tomtmark.

Fortsättning följer…

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: