Trädgårdens vilda inslag

bild-570
Bredvid uppfartens markplattor och mellan odlingslådorna ligger stenmjöl med självsådda örter. Den vilda floran är densamma som på bangårdarna mellan järnvägsrälsen. Här samsas fetknopp, blåeld, nattljus, johannesört med andra oidentifierade arter. Jag njuter av det naturliga urvalet och uppskattar trädgårdens oplanerade ytor. Odlingarna är däremot inte lika njutbara: löss på purpurvindan och trädgårdens första rabarber, tomater som inte trivs i växthusvärmen, dålig grobarhet i lådan med squash och brytböna som helt har avstannat i tillväxt efter utplantering. Som tur är ger jordgubbsplantorna rikligt med jordgubbar.

bild-569
Nattljusplanta: år 1 till vänster och år 2 till höger

bild-574
Trädgårdsgångens prydnad i full blom som vi har väntat på ett år

bild-571
Sedum

bild-572
Johannesört

bild-573
En oidentifierad vild ört

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: