Tidig försådd

I år kom de första grönsaksfröna i såjorden ovanligt tidigt. Tidigare år har har jag försått runt vårdagjämningen. Årets strategi är att förkultivera i två mindre omgångar för att fördela skörden lite bättre. Förra året hann vi inte själva äta all pakchoi när den var skördeklar i juni.

bild-518
Jag tjuvstartade med lite koriander i vardagsrumsfönstret men satte för få frön i varje kruka. En asiatisk wok slukar en hel del korianderknippen

bild-519

Försådd av Pak choi, tomater, fänkål, basilika till vänster och övervintrade chiliplantor till höger

Chiliplantorna har överlevt i vintern inomhus och gett några enstaka frukter. Tänkte att jag skulle slippa förkultivera chili på nytt. Chili är nämligen den växt som tar längst tid att förkultivera, dvs tiden från frö- till fruktsättning. Plantorna håller långsamt på att vänja sig vid utevistelse i växthuset. Trots soliga dagar med 12 till 14 grader i uteluften är nätterna är fortfarande för kalla. Jag har vågat mig på att klippa ner de största plantorna. Takhöjden ovanför odlingsbänken i växthuset sätter gränsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: