Modernt och avskalat i Lissabon (3)

Fortsättning på föregående inlägg.

Vill till sist bara tillägga att alla portugiser vi kom i kontakt med var otroligt hjälpsamma och vänliga. En vilsen blick på Alfamas smala slingrande gator räckte för att få väganvisningar till slottet från portugisen på gatan. Polisen, biljettförsäljare, hotellpersonal, kypare, busschaufförer och medpassagerare var lika hjälpsamma. Återvänder gärna hit för att vandra från Sintra till havet genom naturreservatet (om det är möjligt) och längs kusten till Lissabon.

Bild-394

Bild-395
Expo-området från 1998 i östra delen av Lissabon med bland annat Portugals paviljong (ovan) ritad av Álvaro Siza och den originella stationen Gare de Orient av Santiago de Calatrava (den spanska arkitekten bakom Turning Torso i Malmö)

Bild-396
Modernt designmuseum i återanvänt bankpalats. Invändigt är betongstommen med gamla lagningar helt synlig eftersom alla ytskikt är borttagna 

Bild-397
Glada färgklickar vid parkeringen i hamnen nära stationen Cais do Sodré. Gatumöblerna fungerar som kombinerade sittplatser och trädplanteringar

Bild-406
Från stationen Cais do Sodré tar man sig över floden Tejo till Cacilhas i stadsdelen Almada på 10 minuter

2 kommentarer
  1. Lissabon är väldigt vackert, vi tillbringade lite över en vecka där för några år sedan. Låter spännande med en vandring!

  2. mm sa:

    fina bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: