Joi Choi, Norli, Brandywine, De Cayenne, Fino, Goldmarie och Jewel of Africa

bild595
‘Brandywine’ odlad i växthuset på Skördevägen 20 sommaren 2011

För att bli lite uppiggad i vintermörkret passade jag på att beställa årets fröer i nätbutiken på nyårsafton. Har en del kvar sedan förra året: rädisa, ringblommor, tagetes, morötter, squash och machésallad. I år provar jag två asiatiska nyheter som ska vara lättodlade och passar bra i wokpannan – senapsspenat ‘Komatsuma’ och sellerikål ‘Joi Choi’. Jag överger förra årets chilisorter som var alldeles för milda. Återgår till den klassiska sorten ‘De Cayenne’.  ‘Jewel of Africa’ är en slingerkrasse som borde passa mig med rötter i Kenya. ‘Godmarie’ är en kulturarvsväxt från 1800-talet och jag hoppas på hög avkastning med mängder av långa gula skärvaxbönor. Sorten är rikväxande enligt katalogen och ger skörd under lång tid. ‘Fino ‘ är en sötfänkål och en självklar gröda i trädgårdslandet varje år. En annan kulturarvsväxt är tomatsorten ‘Brandywine’ som odlats alla tre somrar i växthuset. Men i år blir det en planta per hink istället för tre för att den ska ge många frukter.

bild505

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: