God avkastning på Skördevägen 20


Sockerärtorna har varit skördeklara sedan slutet av juni. Sorten heter ”Carouby de Mausanne” och kommer från Runåbergs fröer.


De första jordgubbarna blev ätklara strax efter midsommar men det är först nu efter förra veckans soliga dagar som de är söta.


Prima grönsallad och rödsallad uppdragna på Den Gamles Gård. Gigantiska salladshuvuden! I förgrunden egen direktsådd av blandad plocksallad.


Squash är samplanterad med slingerkrasse I en av lådorna. Squashplantorna tar sig fint trots den första misslyckade utplanteringen av förkultiverade plantor i slutet av april. En av plantorna är direktsådd samtidigt som utplanteringen av den andra omgången i maj. Den direktsådda plantan har redan hunnit ikapp sina förkultiverade syskon. Här finns två sorter ”Genovese” och ”Courgette”.


I växthuset har vi skördat basilika ”Genovese” och mangold ”Rainbow Hard” sedan mitten av juni.


Men några odlingsförsök har inte lyckats lika bra. Bondbönorna är angripna av svarta löss! Tydligen mycket vanligt med svarta löss i topparna av plantan på bondbönor. Kul att ha testat men tror inte att sorten passar mig. Vaxbönorna (också från Den Gamles gård) har överlevt men växer långsamt och ser inte särskilt glad ut.

Ett annat dundermisslyckande är sötfänkålen. Två plantor har överlevt men de är inte i närheten av förra årets växtkraft. Beror kanske på jorden i just denna odlingslåda som är lite sandig. Trodde att sötfänkål var ett säkert kort efter förra årets rikliga skörd.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: