Dag 6: 19 km (ca 4 tim till fots)

(fortsättning på föregående inlägg)

Klintholm Havn – Hovmarken – Keldebylille – Svensmarke – Tövelde – Lille Bissinge.

Länk till sträckan efter 5-kilometersvandringen längs kusten från Klintholm Havn.

Dagens sträcka startade på det enda öppna fiket i Klintholm Havn. Fick höra av surfarna som driver fiket att det är sista veckan för de flesta små serviceinrättningar som lever på turister

Vår bas var från sjätte dagen orten Stege på västra Mön – i en svit med eget kök i en renoverad 1700-tals byggnad (Hotel Residens Mön). Från början en skola, senare ett tukthus och därefter ett mentalsjukhus innan det blev hotell 2016.

Buss 667, som går en gång i timmen från Stege, tog mig till Klintholm Havn som var startpunkten för en kortare dagstur tillbaka till Stege till fots längs en del av Havetapen (en av etapperna längs vandringsleden Camönoen). Åtminstone 6 km av sträckan gick längs sandstranden på perfekt packat underlag. Sträckan fortsatte genom ett aktivt jordbrukslandskap som präglar en stor del av ön. Jag passerade bl a fabriken som tillverkar och serverar den lokala glassen på Mön (Mön is), vilket kan vara bra att veta om man behöver ett fikaställe på vägen.

Ett oväntat växtinslag (solrosor tillhör ju normalt inte strandfloran)

Det aktiva och produktiva landskapet är ett favoritmotiv

Jag blev passerad av många cyklister men såg inte särskilt många vandrare på Mön (kanske för att det var slutet på sommarsäsongen)

Fortsättning följer …

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: