Dag 4: 24 km (5,5 tim till fots)

(fortsättning på föregående inlägg)

Buss från Kalvehave Bro till Stege Rtb. Fortsatte till fots via Enbär- och Fugleetappen: Udby – Östermark – Nörreby – Borre – Ålebäck – Stubberup – Liselund – Camp Möns Klint (Villa Huno)

Länk till turen (som stämmer ganska bra förutom den första delen norr om Stege som gick genom tätortsnära natur).

En stor del av sträckan gick längs småvägar med begränsad biltrafik

 En vänlig lokalbo tipsade om rätt hållplats för bussen över bron till Mön. Buss 660R går en gång i timmen från kl 8.15 från hållplatsen Kalvehave Bro (dvs inte från hamnen i Kalvehave som man skulle kunna tro). Biljett och rutt hittas på http://www.rejseplanen.dk. Efter att man angett resmål och biljettyp länkar sajten vidare till appen som måste laddas ner för att fullfölja köpet (appen DOT Tickets eller DOT Billede).

En stor del av dagens sträcka följde Fugleetappen, dvs en av etapperna längs vandringsleden Camönoen som finns att köpa som papperskarta. Fördelen med papperskarta är att den ger en bra överblick samtidigt som man får känsla för skala och relativa avstånd. Den lilla skärmen på mobilen, som visserligen har zoomfunktion, funkar inte riktigt på samma sätt. (En bra funktion i Google Maps vore möjligheten att växla mellan panoramaläge och fast zoom-skala.) Papperskartan innehåller dessutom mer information – alla vindkraftverk är markerade och funkar utmärkt som landmärken i vindkraftens förlovade land.

Jag avslutade med en kort titt på lusthuset i Liselund ca 4 km från slutmålet Villa Huno. Kvällens måltid på hotellets restaurang med överprisade rätter innehöll bl a ost (Mönchego) och stekt salvia till skivor av Hereford som betade vid restaurangen.

Ett kort återbesök i Liselund för att få en glimt av Lustslottet som jag såg senast på en studieresa som arkitektstudent 1987

Fortsättning följer …

2 kommentarer
 1. Murti Maini sa:

  Hej
  Vilka Hereford skivor betade utanför?
  Ha en trevlig helg.
  Pappa

  Skickat från min iPhone
  Murti Maini
  Kompassgatan 35
  21117 Malmö
  Sweden
  +46706393350 cell
  +46406323350 residence
  murtimaini@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: