Dag 2: Drygt 30 km (6,5 tim till fots)

(fortsättning på föregående inlägg)

Rödvig – Faxe Ladeplads – Feddet Strand Resort – Hotel Fjordkroen i Sjolte

Precis söder om Lille Toröje var Sydsjällandledens sträckning längs kusten närmast obefintlig. Jag var ofta beroende av de nedladdade vandringsleder i appen Wikilocs för att hitta rätt sträckning. Vilken skillnad jämfört med Skåneleden som är bättre skyltad (men även Skåneleden kan bitvis kräva karta).

Dagens etapp var ännu finare än gårdagens tack vare fler natursköna stigar längs kusten. Vandring i 26 grader funkade för att en stor del av dagsetappen gick genom sammanhängande skogspartier med halvskugga. Passerade Feddet Strand Resort som är en gigantisk husvagnscamping med häckinramade uppställningsplatser. Efter dagens etapp hade vi korsat kommungränser till fyra kommuner: Köge, Stevns, Faxe och Naestved.

Emellanåt gick sträckan på bilvägar där cyklister (och vandrare) får gå på rödmarkerade vägrenar istället för separata gång- och cykel-leder. De charmiga vägskyltarna informerar om hur bilister ska bete sig när det bara finns plats för en bil i körfältet

Fortsättning följer …

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: