Hoppas på många vardagsmil med ny kamrat på ryggen

Så gick Granville 16 liter i graven (såvida inte tillverkaren Arc’teryx är tillmötesgående trots att 3-årsgarantin passerats med tre månader). Den levde upp till alla förväntningar och skötte sitt jobb mycket bra tills dragkedjan gick sönder. Jag har använt den så gott som dagligen i ur och skur, lastad med laptop och träningskläder. Den var dessutom lätt (under ett kilo) och vattentät.

Jag gav mig ut på ryggsäcksjakt och klickade och lusläste tech-specs på nätet. Jag kollade dessutom det begränsade sortimentet i Lunds enda fysiska friluftsbutik. Det var som tidigare svårt att hitta något som passar mina behov: den ska helst väga under 1000 gram med en volym på 16–18 liter men inte för lång så att den passar ryggen på en person som är 162 cm. Hållbara material är självklart och den måste vara utrustad med bröstrem och vadderade bärremmar och laptopfack. Dessutom gärna fiffig multifunktionalitet.

Clean och stilren i härlig varm skogsgrön kulör. Kan kompletteras med fiffigt add-on system (två remmar köps separat som tillbehör t ex för en ventilerad klädpåse där man förvarar träningskläder eller en våt handduk)

Efter en hel del målinriktat letande hittade jag den i ett skyltfönster på Bytaregatan i Lund där företaget IAMRUNBOX har sitt kontor och butik. Everyday Rolltop 16 liter sitter skönt tajt mot ryggen och är skön att bära med s-formade vadderade axelremmar Stort plus för det smarta add-on systemet för t ex klädpåse eller badmintonrack utanpå ryggsäcken. (SILVA har en liknade modell, 360 Orbit 18 liter, men som är mer cylindrisk än platt i formen och som jag inte har provat.) Den nya ryggsäcken motsvarar i stort sett alla mina behov och önskningar. Några tips för framtiden som kan göra den ännu bättre är en nyckelhållare och en ljus insida för att användaren lättare ska se innehållet.

Det lundabaserade företaget IAMRUNBOX har funnits sedan 2015 och har lyckats göra ergonomiska och stiliga ryggsäckar för aktiva människor. För någon som tar sig runt till fots dagligen är en genomtänkt ryggsäck liksom bra kängor en nödvändighet.

PS Detta är en intäktsfri blogg som inte är sponsrad på något sätt.

Reflexdetaljer på såväl extra remmar som på framsidan av axelremmarna

Insidan har ett vadderat fack som rymmer en laptop. Men med laptopfodral får den ligga i huvudfacket vilket också fungerar. Saknar bara en ljus insida och en nyckelhållare i ett av facken på insidan

2 kommentarer
  1. Murti Maini sa:

    Låter exklusive!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: