Peak District i grått, gult och grönt

Fortsättning på föregående inlägg.

Som besökare i Sheffield måste man ha sett Peak District – Englands första nationalpark. En tredjedel av stadens yta ligger i nationalparken. Ett bra tips för ensamvandraren är att kontakta en av vandringsklubbarna. Jag tog kontakt med 40+ gruppen – ett supertrevligt inkluderande gäng med vana vandrare som trots det hade behagligt tempo (”It is not endurance” som en av deltagarna uttryckte det när jag kommenterade det lugna tempot). Vi fick makalöst väder med 20 grader, full sol och lite dis vid horisonten för att ge upplevelsen lite extra magi. Detta är ju litterära trakter där Jane Eyre av Charlotte Brontë utspelades och inspelningsplatsen för flera scener i Stolthet och fördom med Keira Knightley.

Här är bilder från rundan: Cutthroat Bridge – Stanage edge – Bamford – Ladybower Reservoir – Cutthroat Bridge, 19 km och 730 m stigning (12 miles, ascent 2400 ft)


14 lyckliga vandrare i Peak District i England


Gritstone


Tittar tillbaka mot Stanage Edge


Oväntat torr terräng tack vare en solig vecka (jämfört med leran i Calderdale)


Vandringsklubben har flera ledare (dagens vandring kompnerades och leddes av Julian Tatham)


Såg av en slump Morris-dans, en typ av engelsk folkdans, i Bamford


En fin tur med varierad natur (och byggda kulturmiljöer)


Ladybower Reservoir

Vansinnesdådet i Stockholm dagen före vandringen kom naturligtvis på tal. Bara en vecka tidigare i Calderdale hade jag sagt till Isabelle från Paris att Sverige hittills varit skonat från allvarligare terrordåd. Lastbilsdådet har bevakats varje nyhetstimme på BBC sedan det hände fredagen den 7 april.

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: