Great Escape Yoga i Manchester


Parksidan av det universitetsägda galleriet. Flygeln i tegel är det Södra galleriet och till vänster finns cafeterian i den glasade tillbyggnaden

Åtminstone tre saker finns på min att-göra-lista när jag besöker andra städer: hitta något yogapass, sitta på ett bibliotek och titta in i en friluftsaffär (utan köptvång). Så här gick det i Manchester där jag befann mig i två dagar förra veckan

Jag fick uppleva den finaste yogalokalen jag någonsin tränat i – ”the  South Gallery of the Whitworth Art Gallery” – ett utbyggt galleri i viktoriansk byggnadsstil i en grön parkmiljö med höga träd. I nio år har här praktiserats yoga när galleriet inte är öppet för bara 5 pund. Vore inte detta något för t ex det nyöppnade skissernas museum i Lund? Tomma lokaler borde utnyttjas mer och gallerier med konst på väggarna kan bli ett vardagsrum för tillfälliga aktiviteter.


Korridoren som leder till Södra galleriet med cafeterians uteplats synlig genom de våningshöga glaspartierna

 


Cafeterian där några deltagare åt frukost efter yogapasset och ”yogalokalen” till höger, dvs Södra galleriet

Biblioteket var en besvikelse. Sökte upp universitetsbiblioteket som krävde passagekort. Hemma i Lund får vem som helst sitta i läsesalarna på UB1. I gengäld har universitetet i Manchester ett eget fantastiskt museum med fri entré, både en mindre tillfällig utställning och en större permanent.

GO Outdoor är en favoritbutik nära stationen tågstationen Manchester Picadilly. Stort utbud som täcker alla friluftsaktiviteter. Köpte en långärmad Icebreaker som var omistlig när jag dagen efter gick ett marathonlopp i Calderdale. En optimistisk inställning är säkert vanlig bland resenärer som föredrar att packa lätt, dvs man tror att vädre.t ska bli perfekt och dåligt väder drabbar enbart andra. Oförutsedd aprilväderlek är lätt att förtränga som till exempel att temperaturen tillfälligt kan sjunka rejält på Penninerna och att det kan blåsa lika mycket som i Skåne. Då är 100% merino kroppens bästa vän.

Tågluffningen fortsätter till Yorkshire…

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: