(K)Assa 2002

bild_907

Våra lås har huvudrollen i en följetång som är inne på sjätte året. Den här gången är det ytterdörren i skafferiet som idag fick nytt lås för andra gången. Låsmontören ersatte Assa 2002-låset med ett nytt (Assa 310) av 2015 års modell. Han visade mig hur tryckkolvens utförande har ändrats från smalare till kraftigare med en annan profil.

Någon kanske undrar varför vi har en ytterdörr till skafferiet i köket. Utrymmet är ouppvärmt och utgör en egen inneklimatzon. Väggen mellan kök och skafferi är lufttät och isolerad och därför behövs en isolerad och lufttät ytterdörr. I skafferiet är det självdrag med ventiler i ytterväggen. Ventilationen i resten av huset är helt mekanisk med värmeåtervinning, dvs en tilluftsfläkt drar in frisk uteluft centralt och en frånluftsfläkt drar ut den använda luften i samma ventilationsaggregat. Värmen förs över från den uppvärmda luften till den inkommande kallare luften.

Låsmontören har än så länge inte fått några reklamationer på Assas senaste modeller. Vi får väl se hur det går…

Förhoppningsvis Not to be continued.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: