Blåst på lås

bild-628

Assa 2002

Så här svarade Assa när det åter var dags för garantireparation:

”Vi ber om ursäkt för att ni har problem med ert lås. Vi har 2 års garanti på alla våra produkter samt på Assa 2002 har vi en goodwill på 5 år när man har problem med den s k fallkolven då vi skickar hem en ny låskista med monteringsanvisning samt en returpåse till den trasiga låskista som man då skickar åter till oss.
Med vänlig hälsning Helpdesk ASSA AB”

Assa var vänliga och skickade ett ersättningslås för fjärde gången på fyra år. Men den här gången fick vi själva bekosta låsmontören. Bruksanvisningen var nämligen helt omöjlig att följa eftersom vi har trycken från Hoppe istället för Assas egna trycken. Båda entrédörrarna och skafferidörren har fått nya lås sedan huset, Villa Trift 3.0, stod klart i maj 2010. Låset till den ena entrédörren fick bytas två gånger. Andra gången gav vi upp och valde Dormas låskista istället. Det senaste låset från Assa känns kraftigare och låter mer som Dormas lås. Men hur det är med hållbarheten återstår att se.

Det känns tråkigt att gång på gång drabbas av kvalitetsbrister för att stora marknadsdominerande aktörer tänjer på gränserna för hur klena deras produkter kan bli.

bild-629

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: