En vägg av staplad ved

bild-740
4 m2 travad ved av al (6 m2 stjälpt mått). Vintertid värms huset upp med torr ved och briketter. På sommaren laddar istället 7 m2 takintegrerade plana solfångare tanken på 500 liter

Det har gått två år sedan vi köpte ved och i år var det dags för en ny leverans. Under påsken tidigt i april kom 6 m2 ved i säck på pall. Det har aldrig gått så fort att stapla ved. Anledningen var att pallarna kunde placeras ända in vid vedställningen i carporten. Oj, vad man sparar tid på att slippa flytta veden med skottkärra från uppfarten! Pallarna med ved placerades dessutom under tak i skydd för regnet. I år blev det al istället för ask. Alved har en otroligt vacker orangeröd färg. Om nästa vinter blir lika mild som den senaste får vi njuta av den fantastiska fondväggen i carporten i två år tills det är dags för nästa vedleverans.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: