Systemfel, individen och politikens ansvar

Här kommer ett tips på en sevärd dokumentär från UR Play med anknytning till miljö- och finanskriser, individer och gemenskaper: Systemfel som hotar världen http://www.ur.se/Produkter/170919-Varlden-Systemfel-som-hotar-varlden
Obs! Filen är bara tillgänglig till 14 oktober.

Kan också tipsa om en tänkvärd bok av Folke Tersman, ”Tillsammans: en filosofisk debattbok om hur vi kan rädda vårt klimat” (2009). Han tar bland annat upp individen och politikens ansvar för förändringsarbetet. Detta är en återkommande fråga på miljö- och klimatseminarier som brukar dela upp paneldeltagarna: en del tycker att politiken ska gå före medan andra menar att allt börjar med individen. Folke Tersman ger i sin bok det enda rimliga svaret…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: