Hög på odling

Jag har varit inaktiv på bloggen under de senaste veckorna men är tillbaka igen berusad av all grönska som har exploderat i trädgården. Växthuset är varmt och kräver täta vattningar. Busktomaterna står utomhus sedan länge och de första gröna tomaterna har äntligen kommit. I växthuset slingrar sig purpurvindan längs alldeles för korta bambupinnar. Purpurvinda är en ettårig blommande slingerväxt som ska bidra med blomsterfägring i växthuset. Den trivs med värmen i växthuset och är redan 1,5 meter hög. Men plantorna ute på friland växer riktigt långsamt. De kvalificerar sig inte ens för fotografering. Jag har i alla fall satt upp ett trekantsstöd av 2 m höga bambupinnar som klängstöd för att hjälpa dem på traven.

bild-562
Purpurvinda i växthuset

bild-563
Brytbönor i odlignslådan

Extra kul att få sätta igång med en andra odlingsomgång efter att ha slutskördat pak choi-kålen i helgen. Nu tar brytbönor och vaxbönor över odlingslådan. Men jag tvingades tyvärr frångå växtföljden i brist på utrymme. De tillhör nämligen inte samma växtgrupp som kål. Brytbönorna är förkultiverade i växthuset och vaxbönorna är direktsådda.

1 kommentar
 1. Hej
  Jag heter Caroline Forsström och arbetar med kommunikation på Naturhistoriska riksmuseet. Känner du till oss?

  Jag gillar verkligen det du presenterar här på din blogg! Jag förstår att du är intresserad av hållbarhetsfrågor och vill därför gärna samarbeta lite med dig för att få ut ett budskap från museet.

  I sommar har vi en stor satsning på stadsodling på museets innergård och vi vill med den givetvis inspirera till mera stadsodling. Vår vision är att så många som möjligt skulle upptäcka fördelarna med att odla själv och på så vis bidra till en hållbar utveckling.

  Hör av dig till mig om detta låter intressant så kan jag skicka dig mer information!

  Mvh Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: