De Cayenne

Det har gått precis en vecka sedan chilifröna kom ner i åtta så krukor av kartong. Jag vet av erfarenhet att fröna gror tidigast ca 12 dagar efter frösådd om lufttemperaturen är 20 grader. (Det finns långa tabeller med groningstiden för olika grönsaksfrön i min handbok i grönsaksodling Starta från frö av Nancy Bubbel från 1984.) De små stjälkarna visar sig när man nästan har gett upp. 

I detta stadie är balansen mellan ljus, temperatur, vatten och luft viktig. Jag har övergett pluggboxen eftersom luftcirkulationen var för dålig och mögel lätt bildades på jordytan. En pluggbox funkar säkert bra om man inte övervattnar och är noga med lockets luftning. Såjorden är köpt eftersom jag är för lat för att blanda egen. Poängen med såjord är att den är näringsfattig och luftig. Rötterna skadas inte av näring de inte behöver och rötterna blir starka. Efter helgen vet jag om frösådden av årets första gröda lyckades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: