Dag 8: Resdag på hjul

(fortsättning på föregående inlägg)

Stege – Vordingborg – Köpenhamn

Från Stege gick resan vidare med buss till Vordingborg och därefter med tåg till Köpenhamn på totalt två timmar. Men dagen började med ett besök i Möns charmfulla museum. Utställningen var tematiskt arrangerad som presenterades av en audioguide med underbar nordengelsk dialekt. Nu vet jag vad bland annat passglas betyder, hur en brudklänning från 40-talet kunde se ut (sydd av återanvänd fallskärmsiden) och sillens betydelse för fiskarna på Mön. Resdagen i 28-gradig värme avslutades med ett eftermiddagsdopp i DGI Byens Vandkulturhuse i centrala Köpenhamn.

Fortsättning följer …

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: