Dag 9: Holten-Laren + Laren-Vorden (28 km)

Fortsättning på föregående inlägg.

Drygt en mil till slutmålet Vorden

Det är vandringens sista dag längs Pieterpad som totalt innehåller 26 etapper (ca 2 mil vardera) och vårt mål är att slutföra hälften.

I tidigare inlägg beskrev jag hur rastlös man känner sig så fort man stigit upp ur sängen. Trots att utcheckningen inte är förrän om ett par timmar har man mentalt checkat ut och börjar strax packa. Förmodligen för att det gäller en etappvandring med en natt på varje hotell.

Omtänksamma människor längs vandringsleden erbjuder svalkande grönsaker för en billig peng. Har även passerat obemannade kiosker med te och kaffe

Hur blev dagens dubbeletapp på knappt 30 km i drygt 30-graders värme? Sträckorna i skogen och i skuggan av trädalleer var särskilt njutbara. Men det är lite nervöst när det är 15 km mellan etappstart och etappslut utan några samhällen emellan och tomt i vattenflaskan.

På slutet av den sista etappen konstaterar jag att benen skulle kunnat traska vidare – det tunga är den minimala packningen på ryggen som ändå väger några kilo. Vid full sol och hög temperatur är långa partier med skugga ett måste. Dessa sista två etapper var betydligt flackare jämfört med gårdagens (bara en 34 m höjd – Beusenberg efter Holten).

Det är en härlig känsla att ha fått uppleva fyra av Nederländernas 12 provinser till fots (Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland). Före hemresan blir det en bonusdag i den betydligt folktätare provinsen Utrecht.

De vackra vasstaken och typiskt mörkt tegel ända ner till marken

Slutomdöme efter sammanlagt 21 mil (2,6 mil/dag) längs första halvan av Pieterpad från Groningen till Vorden, etapp 3-13 (vi hoppade över etapp 1 och 2 från starten i Pieterburen till Groningen): Klanderfri skyltning från Coevorden till Holten (etapp 8 till och med etapp 11). Rikligt med hotell och B&B längs leden och 4G- samt gps-kontakt utmed hela sträckan (behövs i fall man måste ladda ner kartan i appen mellan samhällena och för positionering).

Trogen tvättlina utan tvättklämmor för strumporna och linnet av merinoullblandning

1 kommentar
  1. Mm sa:

    Benen håller o kroppen med. Ha det bra i fortsättning på vandring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: