Capsicum och solanum

bild_910bild_911
I växthuset trivs än så länge chiliplantorna även om det behövs mycket vatten i värmen. På bilden syns frukter ur chilipeppar-gruppen (hängande) och körsbärpeppar-gruppen (med upprätta, sällan hängande frukter). Ett semestertips för den som är i Lund i sommar: chili-utställningen i botaniska trädgården

bild_913
Tomatsorten är en ny sort på Skördevägen 20, Black Russian (Solanum lycopersicum), med invecklade fylliga blomblad. Kanske lite svårt att tro men chili är besläktad med potatis och tomat. De tillhör alla samma familj, Solanaceae

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: