I Amsterdam med snabba fötter (1)

bild-834
Schiphol, Amsterdams flygplats, är lättorienterad, ljus, överblickbar, har fina serveringar och på föredömligt vis integrerat tågstationen med flygplatsen. I sommar blir det tåg hela vägen till Amsterdam istället för flyg

När vi återvände från Amsterdam för en vecka sedan hade färgerna i Lund skiftat till röd-gul-och-grön-brokigt och vädret var mild på nytt. Amsterdam var däremot kyligt och blött. Knappast idealet för 47 000 marathonlöpare som sprang den ganska plana marathonrundan söndagen 18 oktober. Själv stod jag bredvid och hejade i Vondelpark eller powergick en del av sträckan med mitt resesällskap. De övriga dagarna bjöd på en intensiv mix av stadens första rawfood-café, konstmuseer, morgonyoga i grannkvarteret med engelsktalande instruktör från Ukraina, utomhusmarknad i Jordan, stadsförnyelseprojektet de Cuevel, the EYE och raska promenader. I en gång- och cykelvänlig stad som Amsterdam med korta avstånd till alla sevärdheter var lite regn inget hinder för oss besökare. Dagens inlägg och kommande inlägg blir i form av ögonblicksbilder från några höjdpunkter i denna platta stad.

bild-835
Första kvällen blev det kvällsmat på det originellt inredda stället Moeders (holländska för ”Mammas”). Väggarna är tapetserade med inramade foton på mammor som gästerna har tagit med sig genom åren. Mycket vänlig personal, god holländsk husmanskost och trivsamt!

Fortsättning följer…

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: