Snapshots från trädgården

bild-831
Jag har inte sett någon igelkott i trädgården på flera år. Men igår kväll dök den upp vid terrassen. Aroniabuskarna har fortfarande stora bärklasar kvar (högst upp till höger i bilden). Vår frys är för liten för att rymma hela bärproduktionen. Förra vecka var det höstdagjämning men det är fortfarande milt och blomsterkrassen i odlingslådorna blommar fortfarande rikligt

bild-832
Har odlat butternut squash för första gången. Stor och smaklig men det hinner nog inte bli fler i år. Att direktså fröer i slutet av juni är inte att rekommendera. I år blev sådden tyvärr försenad av olika skäl och då hinner inte all frukt utvecklas innan kylan kommer och ljuset försvinner.

bild-830
Gott om Solaris vindruvor i år också. Vinrankorna trivs och nästa år når de överkanten av pergolan.

bild-833
I år kom inga solrosor i trädgården på Skördevägen 20. Sådde för sent och direkt på friland. Den här praktfulla solrosen växer hos en av grannarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: