Buy Nothing Day – En köpfri dag

Idag kan man delta i den konsumtionskritiska manifestationen genom att avstå från att köpa något i 24 timmar. Den första köpfria dagen inföll 1992 i Vancouver enligt Wikipedia. I Sverige infaller den alltid sista lördagen i november. Vi är programmerade för att konsumera och stödja en ständig ekonomisk tillväxt. Men hur går oändlig tillväxt ihop med ändliga resurser? Läs mer om manifestationen på bloggen En köpfri dag. På samma blogg finns även en länk till dokumentären Glödlampskonspirationen om ni inte har sett den tidigare. En riktig tankeväckare!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: